Duurzame pioniers geportretteerd

Betty de Keizer |

Tijdens het Nationaal Sustainability Congres, in november 2010, maakte ik kennis met Annelies Roon en we raakten aan de praat. Het klikte meteen tussen ons. Annelies kan heel goed schrijven. En dat vind ik niet alleen. Annelies is freelance tekstschrijver en (bedrijfs) journalist (http://www.schrijverij.nl ) en blogt sinds begin 2010 wekelijks over onderwerpen rond duurzaamheid (http://www.hetgroeneweb.nl ). Soms serieus en diepgravend, soms tamelijk hilarisch. Ik heb een uitgebreid netwerk, erg uitgebreid. Zou het niet een idee zijn om onze krachten te bundelen?

We spraken kort na het congres af achter een kop dubbele espresso en al snel rolden de ideeën over tafel. Wat de wereld mist, vonden we, is een goed duurzaam platform op internet. Ja, er ís wel van alles, maar het is allemaal zo versnipperd, zo ad hoc, zo… onpersóónlijk. Je zou duurzame pioniers een gezicht moeten geven. Bij nader inzien leek een heel internetplatform opzetten vooralsnog wat veel gevraagd naast onze overige drukke werkzaamheden.

Maar mensen interviewen over hun duurzame werk en ambities en daar portretten van maken die we dan vervolgens op onze websites zouden plaatsen, dat leek ons wel wat. Misschien dat onze portretten weer anderen zouden inspireren om het portret óók te plaatsen of te gebruiken. Waardoor lezers geïnspireerd zouden raken om contact op te nemen met de geportretteerde personen. Om mee samen te werken. Of door te verwijzen. Of op andere manieren verbanden te leggen. En zo zouden er dan vanzelf nieuwe netwerken, nieuwe ideeën, nieuwe initiatieven kunnen ontstaan. Dat is het achterliggende idee achter deze serie portretten.

Er zijn nu twee portretten gepubliceerd, de derde is in de maak. Een paar keer per jaar komt er een duurzame pionier in de spotlights bij. Doe met ons mee. Weet je iemand die beslist in dit rijtje thuis hoort? Laat het ons weten. Sowieso worden reacties door ons erg op prijs gesteld!

terug naar de homepagina