SVE Entre Prix 2011

Betty de Keizer |

En toen werd het woensdag 14 december, de dag van de laatste bijeenkomst van het jaar van SVE (Stichting Vrouweijke Entrepreneurs). De dag waarop de winnaar van de Entre Prix 2011 bekendgemaakt zou worden. De prijs, een wisselring van duurzaam gewonnen goud, wordt jaarlijks door SVE uitgereikt aan de ondernemer die zich onderscheidt door maatschappelijk betrokken en een vernieuwende wijze van ondernemen. Ik was een van de drie genomineerden, en ik hoopte natuurlijk erg …..

De andere twee genomineerden waren Annet Talsma (Bureau Eigenwijs, eigentijdse communicatiesupport) en Sonsoles Alonso (De Kunst van Cool, creativiteit en innovatie in hedendaagse pianomuziek en organisaties). Drie totaal verschillende kandidaten voor de prijs, alledrie gedreven, enthousiast en innovatief. Eerst werd een korte schets gegeven van het oordeel van de jury over de drie genomineerden. De jury bestond dit jaar uit Mirella Visser, Marianne Sturman, Esther Raats-Coster, Petra Claessen, allen van buiten SVE, en Carin Wormsbecher, de winnares van vorig jaar. Na deze aanloop mocht Carin de prijs uitreiken aan de nieuwe winnaar. Namens de jury beschreef zij de winnende ondernemer…… en ik herkende de beschrijving. Mensen om me heen zaten naar me te loeren en te gebaren….. ben jij dat…. gaat dat over jou? En YES, het ging over mij! Ik mag me gedurende een jaar de meest innovatieve en dynamische ondernemer van SVE noemen! En dus ook die heel erg mooie ring dragen. Ben er echt apetrots op.

En dat is nog niet alles. Want toevalligerwijze, en echt, dat is geheel toevallig, was mij door het huidige bestuur van SVE gevraagd of ik met ingang van het nieuwe jaar de nieuwe voorzitter van SVE wil worden. Kortom, een wel heel erg feestelijke avond, die 14e december. 😉

terug naar de homepagina