Expedition Hope

Betty de Keizer |

The Arctic March is een 800 km lange Poolexpeditie van de Geografische Noordpool naar Canada. Deze tocht is slechts door 130 mensen (minder dan ruimtevaarders, Everest en de Zuidpool) te voet afgelegd. Dat geeft wel aan hoe zwaar de tocht is. Maar Bernice is vastbesloten. Zij gaat het doen. Met haar tocht en de film die over deze tocht gemaakt zal worden, wil zij zichtbaar maken wat het effect is van klimaatverandering op de Noordpool.

“Het plotselinge smelten van het arctische zeeijs in de afgelopen eeuw, heeft nu vrijwel alle mogelijkheden geĆ«limineerd om zo’n expeditie nog te voet te kunnen afleggen. Noordpool expedities zijn al vier jaar niet meer voorgekomen, dit zou mijn laatste mogelijkheid kunnen zijn om het Arctische gebied per ski over te steken.” aldus Bernice.

Je kunt Bernice op haar reis over de Noordpool volgen via de site van The Arctic March. Ook zullen de dagen na haar vertrek regelmatig updates verschijnen op de site van De Groene Keizer.

Steun poolreiziger en klimaatjournaliste Bernice Notenboom tijdens haar 800 km lange poolexpeditie. Je kunt bijdragen aan haar film die de extreme gevolgen van klimaatverandering zal laten zien via OnePlanetCrowd.

Lees hier alvast het eerste blogbericht.

terug naar de homepagina