Gewoon Doen!

Betty de Keizer |

Mijn eerste stappen op internet? Nee, niet echt. Maar wel mijn eerste blog. Spannend. Best lastig ook om alles goed werkend te krijgen. Het lijjkt zo simpel altijd, maar je moet het wel net even weten allemaal, al die trics and tips. Dus kijk niet gek op als er de komende tijd nog regelmatig dingen veranderen in de opzet van deze blog.

Gewoon Doen! Passende titel. Niet alleen omdat ik dat bloggen vanaf nu gewoon ga doen. maar vooral omdat ik jullie allemaal wil oproepen mee te doen aan een uitgave Gewoon Doen over duurzame sport. Ja, je hoort het goed: duurzame sport. Sporten op een manier die goed is voor nu èn later, voor hier èn daar.

Sport vervult een belangrijke maatschappelijke functie. Wie zelf niet sport, kijkt naar sport. Sport is kortom van iedereen. Wel eens nagedacht over de impact van sport? Gooi een zonnepaneeltje op het dak van de kleedkamer van de voetbalclub! Vervang die in plastic verpakte gevulde koek door lekkere, gezonde, biologische voeding van die ondernemer uit de buurt. Maak gebruik van sportkleding en sportmaterialen die gemaakt zijn met oog voor mens en milieu. Sport verbindt en verbroedert. En er gaan grote sommen geld om in de sport. Sport is People, Planet èn Profit.

Er zijn al vele initiatieven gaande om de sport te verduurzamen. Fitnessmachines die stroom opwekken, zonnebotenrace, duurzaam gebouwde stadions et cetera et cetera. Zou het niet mooi zijn om elkaar te leren kennen, kennis uit te wisselen, elkaar verder te helpen op dit pad? Volgens ons is 1 + 1 minimaal 3. Vandaar die uitgave Gewoon Doen! We zoeken minimaal 50 voorbeelden van duurzame sport. Die voorbeelden gaan we bundelen in een mooie, gedrukte uitgave. Dat verzorgt drukkerij Wedding. Wij, de Stichting Duurzame Sport, verzamelen de voorbeelden. Ook meedoen of meer weten? Neem contact op met betty@stichtingduurzamesport.nl of mail naar info@doeduurzaam.NU.

terug naar de homepagina