Gordijnkunst.nl

Betty de Keizer |

Alweer meer dan een jaar geleden liep ik in mijn netwerk tegen Tatjana Kirienko aan, een enthousiaste social entrepreneur die kunst maakt van gordijnen. Van gordijnen, hoor ik u vragen? Ja, van gordijnen. Gordijnkunst dus.

Zoals ze zelf zegt (want mooier kan ik het niet zeggen):
“Gordijnkunst is een nieuwe uiting van kunst, een nieuw concept voor raamdecoratie. Het is een gordijn als kunstwerk en een kunstwerk als gordijn. Het is glas in lood van textiel zodat de zon er doorheen kan schijnen. Een mooi schouwspel tussen licht en kleur. Elk doek is exclusief, handgemaakt en kwalitatief hoogwaardig, met een haast ongelooflijke dosis aan liefde en creativiteit. Vrij werk en in opdracht. GordijnKunst wordt vervaardigd van stoffen die hergebruikt worden, de GordijnKunst wordt fair trade handgenaaid in Oekraïne. Recycling en Fair Trade verwerkt in GordijnKunst, mooier kan je het niet bedenken. Welkom bij GordijnKunst en welkom op mijn site. Tatjana Kiriënko.”

Van 17 juli tot 4 september is een deel van haar werk te bewonderen in het Veerhuis te Varik. Nu is het Veerhuis sowieso al een zalige plek om eens langs te gaan op een mooie zomerdag met z’n prachtige ligging aan de dijk langs de Waal, maar nu dus nog meer. Ga kijken! Zeer de moeite waard.

Op zondag 20 augustus is het open atelier. Tatjana zal die dag aan een van haar gordijnen werken en laten zien hoe gordijnkunst ontstaat. De dag wordt rond half 5 afgesloten met een borrel.

open atelier uitnodiging

Meer informatie over Gordijnkunst.nl vind je hier.
Voor het Veerhuis klik hier

terug naar de homepagina