Is this how you feel?

Betty de Keizer |

Het klimaat is hot, en de discussie erover wordt alleen maar ‘hotter’. Maar de discussie wordt ook steeds breder, interessanter, vanuit meerdere invalshoeken. Het welles nietes spelletje tussen klimaatdeskundigen en vermeende klimaatdeskundigen hebben we nu wel gehad. Daar wordt niemand wijzer van, daar schiet niemand iets mee op. Al helemaal niet omdat feiten en meningen dwars door elkaar heen op een hoop worden gegooid alsof we het over hetzelfde hebben.

Maar er is een kentering gaande. We laten de discussie niet meer domweg over aan de wetenschap en hun tegenschreeuwers. We gaan steeds meer zelf op zoek naar kennis en informatie. En dat levert prachtige nieuwe invalshoeken op de discussie.

Neem nou bijvoorbeeld deze site van Joe Duggan. Een geheel nieuwe invalshoek in de discussie. Los van alle wetenschappelijke argumenten van het hoofd stelt hij de vraag: hoe voelt het? Briljant! Hoe VOEL jij je? Hoe VOELT dit voor jou?

Ik zou zeggen: neem eens een kijkje op zijn site en laat je inspireren. En voel dan eens bij jezelf: wat doet de klimaatdiscussie met jou? Hoe voelt het bij jou?

terug naar de homepagina