Omdat het gezegd moet worden!

Betty de Keizer |

Een vlammend betoog van Ralien Bekkers tegen SHELL, recht uit het hart.

Meestal hebben jongeren ouderen als hun voorbeeld, als hun held waar ze zich door geïnspireerd voelen. Bij mij is het veel vaker andersom. Ik heb meer jongeren als helden en inspirerend voorbeeld in mijn leven dan ouderen.

Neem Ralien Bekkers. Een onvermoeibaar en gedreven voorvechter voor een beter klimaat. Niet te benauwd om te zeggen waar het op staat. Maar ook niet te benauwd om zelf de daad bij het woord te voegen.

Lees hier hoe ze van leer trekt tegen CEO Van Beurden van Shell, omdat hij in een recent interview in de Volkskrant het klimaat weer eens volledig aan zijn laars blijkt te lappen.

In de Volkskrant van 30 januari 2015 stelt Van Beurden dat de wereld meer en meer vieze olie nodig heeft – vandaar ook de aankondiging zo snel mogelijk verwoestende boringen door te zetten in de Noordpool, ondanks het feit dat een rechter dit eerder heeft verboden – en dat investeerders toch wel zullen blijven investeren. “Want Shell zal namelijk geen waarde verliezen, we negeren klimaatrisico’s en gevolgen gewoon.”

Ralien stelt daar een heel ander geluid tegenover, het geluid van de nieuwe generatie: “Wat we nodig hebben is innovatie, efficiëntie en energiebesparing, en duurzame bronnen van hernieuwbare energie. En het is aan ons om vooral onze verantwoordelijkheid te nemen in het geheel. Shell rijker maken ten koste van toekomstige generaties, en de mensen die zich niet kunnen weren tegen de levensbedreigende gevolgen van klimaatverandering, is indirect simpelweg moord en zou strafbaar moeten zijn.

Ralien Bekkers: chapeau! Mijn heldin.
“Saying what needs to be said & doing what needs to be done.”

terug naar de homepagina