Smart about cities

Betty de Keizer |

Op 29 mei werd in Rotterdam in de Kunsthal de zesde editie van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR-2014) geopend. Thema dit jaar is Urban By Nature. Er is een prachtige expositie ingericht in de Kunsthal. Heel leerzaam ook. Het Planbureau voor de Leefomgeving brengt in hal 4 alle mogelijke data over de stofwisseling van de stad tot leven in visualisaties. Echt zeer de moeite waard om eens te gaan bekijken!

Behalve de expositie is er ook een uitgebreid programma van lezingen en conferenties. Op 5 juni organiseerde het Planbureau voor de Leefomgeving, partner van de IABR, in dit kader het symposium “De infrastructuur van de smart city”. Ik had het voorrecht dat ik het symposium mocht moderaten.

Het was een boeiende middag. Veel nieuwe inzichten en vele aspecten van de stad van de toekomst passeerden die middag de revu. De middag bleek veel te kort. Er bleken zoveel kanten aan de stad van de toekomst te zitten waar we nog verder over moeten nadenken dat mensen nog lang bleven naborrelen.

Een verslag van de middag vindt u hier.
Voor een video-impressie van het symposium klik hier.

Of bestel het boek!
SMART-ABOUT-CITIES-cover_400x460

terug naar de homepagina