Vakantietijd

Betty de Keizer |

Rare periode, de maand juli. Alles lijkt tot rust te komen, als een rad dat langzaam tot stilstand komt. De helft is op vakantie, de andere helft houdt zich eigenlijk alleen nog maar bezig met ‘de tent in de lucht houden’. Niks ontwikkeling of doorpakken, niks nieuwe projecten. Met recht komkommertijd. De stilte voor de storm.

Als er één periode is dat je merkt dat we slechts een radartje in het grote web zijn, een web waarin alles met alles is verweven, dan is het wel de vakantieperiode. In juni begint het al. Projecten worden nog wel afgerond, en als het meezit worden nieuwe projecten vast wat voorbereid, maar het echte werk begint pas weer in september, als iedereen terug is van weggeweest. Nu even niet.

Straks, als iedereen weer terug is van vakantie, ja dan, dan barst de bruis weer in alle hevigheid los. Als een tropische storm storten de nieuwe ideeën en activiteiten zich over ons uit.  Iedereen bruist en wil aan de slag. Iedereen zit vol energie. Samen zetten we het wiel van de economische dynamiek weer vol in de versnelling. Beweging alom.

Toch raar, dat dat zo werkt. Ik verbaas me er elk jaar weer opnieuw over dat we met z’n allen alle hectiek weten terug te brengen tot een soort basisstofwisseling die het geheel toch draaiende weet te houden. Even dan.

Op naar september. Op naar een nieuw jaar van actie en reactie. Maar zover is het nog niet. Nu even nog pas op de plaats.

Fijne vakantie!

 

 

terug naar de homepagina