Save the Arctic

Betty de Keizer |

Waarom zouden we ons druk maken om wat er gebeurt op de Noordpool? Of op Antarctica? Het is zo ver weg. En ach, een beetje minder ijs, so what? En die zeespiegelstijging, ach, ze overdrijven wel vaker. Zal wel meevallen. En … En…

Herkenbaar? En ook zo moe van al die wegmoffelargumenten? Laten we onze verantwoordelijkheid eens pakken. Eindelijk. Hoe moeilijk ook. En nee, ik weet en kan het ook niet allemaal goed. Ik strompel en stotter ook. Maar het gaat me wel aan het hart. En ik zie ook de impact. Die onplezierige, onwelkome gloed van de waarheid. Voorzichtiger kan ik het niet formuleren. Degene die nu nog keihard blijft roepen dat er niks aan de hand is, is wat mij betreft een blinde sukkel. Zo, dat is er uit.

Want het is niet een ver van ons bed gebeuren. Wat daar ver weg gebeurt raakt ons hier ook. Misschien wel op een andere, veel directere manier dan we denken en verwachten. Of dat we willen durven zien. Kijken dus, naar dit filmpje. Denk erover. Voel erover. Praat erover. En dan: handel ernaar! Hoe? Op de voor jou best mogelijke manier. Maar doe iets! Ook jij.

Save the Arctic

terug naar de homepagina