Young Professionals

Er is dit weekend een slachtoffer gevallen. Hij heet Bas en hij heeft onze Springtijexpeditie verlaten. Hij voelde zich niet thuis, vond met zijn verhaal geen aansluiting en het was te weinig voeten in de klei. Hij is dan wel de uitzondering, maar liet ons wel de regel zien.

Springtij is een plek waar mensen met duurzame idealen samenkomen om na te denken over hoe de toekomst eruit zou moeten zien. Maar er heerst ook een eilandmentaliteit. Er zijn weinig mensen die een ander geluid aanhangen, en als ze dat wel doen dan zijn ze al vrij snel een Poetin-adept.

Is er wel een ruimte voor radicale eerlijkheid? Voor Bas niet. Ook voor ons was dat een les.

Enkel als je behoort tot de incrowd zet je hier voet aan wal. Is dit het Urk van duurzaamheidsland? Ben je wel oprecht en eerlijk als JIJ hier iets durft te zeggen wat IK aan wal niet in jouw naam mag herhalen?

Maar er is ruimte voor verbetering! Jonge professionals die niet geremd worden door ervaring en gevestigde belangen zouden in een meer interactief Springtij verrassende en vernieuwende inzichten kunnen laten horen: van zenden naar doorgeven.

De webpagina springtij2015.nl is reeds geclaimd. Door ons. Graag zouden wij Springtij 2015 organiseren en op expeditie gaan, want:
“We are the shareholders of the future.”

Reinout Wissenburg